понеділок, 23 листопада 2015 р.

Щодо забезпечення підручниками

Міністертсво освіти та науки України виступило із Заявою щодо забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

У заяві говориться, що тендерна процедура для придбання і видання підручників за кошти державного бюджету розпочалася.

МОН наводить об’єктивні причини вплинули на вчасне забезпечення шкіл безкоштовними підручниками і спричинили затримку. Міністерство вдячне вчителям, батькам і школярам, видавцям, які з розумінням поставились до таких складних обставин.

У заяві зазначається:"Ми вдячні Президенту України за ініціативу щодо необхідності виконання державою своїх конституційних зобов’язань із безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Також вдячні народним депутатам України, які за рахунок економії коштів на свою оплату праці та соціальне забезпечення долучились до здійснення цієї ініціативи, забезпечивши разом з Кабінетом Міністрів виділення 50% необхідних коштів. Слова подяки – місцевим органам влади, які надають ще 50% коштів на друк підручників. Це справжній приклад командної роботи усіх органів влади, як центральних, так і місцевих, котрі за складних економічних умов змогли віднайти кошти на підручники. В інтересах дітей це відбулося настільки швидко, наскільки було можливо".


Підручники почнуть надходити до шкіл уже в листопаді, а до кінця 2015 року всі замовлення шкіл будуть виконані. Школи будуть забезпечені безкоштовними підручниками, які відповідатимуть новим навчальним програмам.
Видавництво видало комерційний тираж підручників для 4 класу, які можуть бути придбані вчителями для власного користування.
З повним текстом заяви можна ознайомитись за посиланням:

http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/09/30/zayava-ministerstva-osviti-i-nauki-ukrayini-shhodo-zabezpechenny/

Немає коментарів:

Дописати коментар