понеділок, 11 вересня 2017 р.

Робочий зошит

Ось такий робочий зошит з інформатики підготував наш авторський колектив в Українському освітянському видавничому центрі "Оріон" :



Для уроку на тему "Електронні карти. Режими перегляду карт. Віртуальні подорожі сузір’ями, планетами, материками, океанами. Доповнення власної карти мітками (за матеріалами природознавчого характеру рідного краю)" у зошиті першим пропонується завдання на заповнення пропущених слів у реченнях. Після відшукання слід-підказок на малюнку, обговорення та виконання вправи у робочому зошиті отримуємо міні-підручник, яким завжди може скористатись учень засвоєння нових знань та повторення головного.

Хороший дизайн та поліграфія зошита - це насамперед виховання почуття прекрасного, а потім засіб, який підкреслює зміст.

На сторінках зошита автори пропонують багато цікавих вправ, у яких потрібно висловити своє ставлення, за­повнити пропущене, розв’язати ребуси чи логічні за­вдання, відновити порядок дій в алгоритмі, згрупувати об’єкти чи назвати їх. Для виконання таких завдань учневі потрібно буде застосувати знання та вміння, отри­мані з підручника, пояснення вчителя, під час спільної роботи з однокласниками чи виконання завдань на комп’ютері, а також з власного досвіду, з розповідей батьків і старших друзів.
Важливою складовою уроку є виконання вправи на рефлексію та самооцінювання

Оптимальна кількість вправ на урок дозволяє ефективно використовувати час роботи за комп'ютером та закріплювати знання та формувати уміння. 


2 коментарі:

  1. Доброго дня! /З видавництва відповіли, що зошит буде в кінці жовтня. А підручник існує???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Пані Любо, буду виясняти у видавництва щодо зошита. Він уже готовий, змакетований, отримав гриф та давно зданий авторами до друку, ще на початку літа. Світлини з зошита ви бачите у дописі. Думаю, що це якесь непорозуміння. Шкода, але підручники для програм із змінами не видавались. У своїй школі я використовую підручники різних класів, електронні та додаткові роздаткові матеріали. Вони зберігаються в кабінеті та використовуються на уроці, оскільки домашніх завдань дітям не задають.

      Видалити