пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Година коду

         
       Ось уже вкотре авторський колектив публікує на сторінках блогів підтримки навчання інформатики повідомлення про проведення заходів, метою яких є популяризація однієї із змістовних ліній курсу інформатики - алгоритмізації та програмування. 
Формування в учнів умінь складати та виконувати алгоритми має на меті не стільки підготовку учнів до однієї із можливих майбутніх професій, які дуже популярні та витребувані на ринку праці, розвиток ІТ галузі в Україні як однієї із перспективних та важливих для економічного розвитку нашої держави, а скоріше - це розвиток алгоритмічного мислення, уміння приймати рішення, аналізувати, ставити цілі та планувати їх реалізацію, працювати в команді, навчатись тощо. Одним словом, усе, що потрібно буде нашим дітям у майбутньому не залежно від фаху та професії, яку вони оберуть.

         Незабаром, у рамках тижня комп’ютерних наук, відбудеться ініціатива "ГодинаКоду".

         Глобальний захід «Година Коду» останніми роками залучає мільйони школярів по всьому світу. В Україні такі заходи проходитимуть від 7 до 13 грудня 2015 року за ініціативи Microsoft Україна та Фонду BrainBasket.

                За інформацією сайту  у рамках програми «Партнерство в навчанні» буде проведено онлайновий семінар, який презентує можливі сценарії для проведення уроку кодування. Компанія «Майкрософт Україна» запрошує вчителів, бібліотекарів та громадських активістів приєднатися до вебінару 2 грудня 2015 року о 15:00 за посиланням.

                 Представники громадських організацій, бібліотек і шкіл, які організують для учнів 5-11 класів спеціальне заняття з 7 до 13 грудня зможуть взяти участь у конкурсі «Година Коду» і виграти цінні призи.

              Детально алгоритм дій, інструкції та поради можна отримати за посиланням:
http://osvita.ua/school/48695/
Приєднуйтесь разом із нами до "Години коду"!

Немає коментарів:

Дописати коментар